καλά κρασιά -53ο ΓΕΛ Αθηνών

καλά κρασιά -53ο ΓΕΛ Αθηνών
Vincent van Gogh, The Red Vineyard, 1888

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Το Κτήμα Τσέλεπου στη Νεμέα και στη Μαντινεία

Η αμπελουργική ζώνη της Νεμέας είναι η κορυφαία σε ποιότητα στην Πελοπόννησο και από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Συγκεκριμένες ετικέτες της έχουν βραβευθεί επανειλημμένως σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς εκτοξεύοντας τη φήμη του ελληνικού οίνου στους οινόφιλους όλου του κόσμου.

Μετά το κτήμα Παλυβού, που επισκεφτήκαμε από κοντά πέρυσι, και το Κτήμα Σκούρα που παρουσιάσαμε με τη βοήθεια των βίντεο της ιστοσελίδας www.mycava.gr, σήμερα - πάλι μέσω των βίντεο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας - σας γνωρίζουμε το Κτήμα Τσελέπου και το κρασί του. 

Βέβαια η οικογένεια Τσέλεπου, με το οινοποιίο και την έδρα να βρίσκεται στις Ρίζες Αρκαδίας, δεν διαθέτει αμπελώνα μόνο στη Νεμέα, αλλά και στη Μαντίνεια - από όπου ξεκίνησε με το πρώτο αμπελοτόπι - και στη Σαντορίνη. Ώρα για γευστική δοκιμή!

 Ο αμπελώνας στη Μαντίνεια Αρκαδίας


Ο αμπελώνας στο Κούτσι της Νεμέας

 Λευκός "Μαντίνεια" (Μοσχοφίλερο)

Ερυθρός "Αυλοτόπι" (Cabernet Sauvignon)

Λευκός "Μελισσόπετρα" (Gewurtztraminer) 

Ερυθρός "Κοκκινόμυλος" (Merlot)

Ερυθρός "Νεμέα Δρυόπη" (Αγιωργίτικο) 

 Ροζέ "Δρυόπη" (Αγιωργίτικο)

Λευκός "Μαρμαριάς" (Chardonnay)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου