καλά κρασιά -53ο ΓΕΛ Αθηνών

καλά κρασιά -53ο ΓΕΛ Αθηνών
Vincent van Gogh, The Red Vineyard, 1888

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Όλοι την προσοχή σας παρακαλώ...παρουσιάζουμε!

Σήμερα Παρασκευή, λίγες μόνο μέρες πριν τη μεγάλη μας εξόρμηση στην Πιερία, ήταν η κατάλληλη στιγμή για να παρουσιάσουμε δυο ακόμη από τις εργασίες μας, ώστε να είμαστε οπλισμένοι με...γνώσεις ενόψει της νέας επίσκεψής μας σε οινοποιείο, αυτή τη φορά στο Οινοποιείο Ντούγκου στα Τέμπη.

Έτσι, την αρχή έκανε η ομάδα που ασχολείται με την οικονομική διάσταση του οίνου. Ο Νίκος, ο Γιώργος και ο Στέφανος ανέλαβαν την παρουσίαση και μας κατέπληξαν με τις αναλυτικές πληροφορίες που μας έδωσαν για το εμπόριο του οίνου κατά την Αρχαιότητα και το Μεσαίωνα. Σύντομα θα παρουσιάσουν και το μέρος της εργασίας που αφορά στη σύγχρονη εποχή.





Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τα κορίτσια μας και συγκεκριμένα, μέλη της ομάδας που κάνει την εργασία για την Ιστορία του οίνου και της αμπέλου. Σε προηγούμενη συνάντηση, άλλα μέλη της ομάδας μάς είχαν παρουσιάσει τα κομμάτι που αφορούσε το Μεσαίωνα και την Τουρκοκρατία. Σήμερα, η Χρύσα και η Κωνσταντίνα μας...διαφώτισαν για τη θέση του οίνου στη Μυθολογία αλλά και στην αρχαία ελληνική κοινωνία.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου